HATAY / DEFNE - Balıklıdere Ortaokulu

Balıklıdere Ortaokulu

Balıklıdere Mahallesi Defne/HATAY
Vizyon
Vizyonumuz bilim ve teknolojinin farkında olan,değişime ve gelişime açık,kendine güvenen,üreten,buluş yapan ve güçlerini fark eden,öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden,değerlerini yaşayan ve yaşatan,hoşgörü sahibi, farlılıkları zenginlik kabul eden,yüksek moral değerine sahip,katılımcı,kendini sorgulayan,etkili ve nitelikli,çağdaş,demokrat ve lâik bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Misyonumuz öğrencilerimizin; Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini,bilgili,becerili,özgüvenli olmalarını,çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını,olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini,çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını,gelişen tekno­lojiyi izleyip kullanabilmelerini,liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın,bireyler olmalarını sağlamaktır.
Başarılar
2011-2012 eğitim-öğretim yılında okumlumuz 27 mezun vermiştir.mezunlarımızdan 21´i sınavlara girmiş,sınava girenlerden 8´i Anadolu Liselerine,3´ü Anadolu Teknik Liselerine yerleşmiştir.Ayrıca 4 öğrencimiz bursluluk sınavlarına girerek burs almaya hak kazanmıştır. 27 öğrencimizden geriye kalanların tamamı ise çeşitli liselerde eğitim hayatlarına devam etmektedirler.
Saatler
8:30 ilk ders başlar. 11:40 öğle arası 12:30 öğleden sonra ilk ders 14:50 okul çıkışı.
Ulaşım 306 Nolu Halk Otobüsleri ile sağlanmaktadır.
Mahalle
Antakya merkeze uzaklık 12 km´dir